BLOGUL WORLD TRAVEL CENTER

ARTICOLE PENTRU TURISTI

Cum calatorim: Cu masina sau cu avionul?

Acum cativa ani, calatoria cu masina era inca cea mai buna alegere atunci cand plecai in vacanta. Acum majoritatea calatorilor aleg sa rezerve un zbor cu avionul catre destinatia favorita. Fiecare are avantajele si dezavantajele sale, dar decizia finala trebuie bazata pe ce e mai important pentru tine. Mai jos poti gasi motivele pentru care calatoria cu avionul a devenit mai practica decat cea cu masina personala.

1. Cea mai importanta resursa – Timpul!
Exista numeroase beneficii atunci cand vine vorba de calatoria cu avionul dar, in final, cel mai important criteriu pentru care acest tip de calatorie este cel mai favorabil este numarul de ore pe care il poti economisi. Timpul este cea mai importanta resursa a noastra, iar daca ai un timp limitat pe care il poti investi intr-o vacanta atunci cu siguranta ca avionul va fi metoda preferata de a calatori atat pana la destinatia aleasa cat si inapoi acasa.

2. Pretul biletelor
Acum pretul biletelor de avion a devenit mult mai convenabil fata de calatoria cu masina personala chiar si pentru distantele mai scurte, intre orase. Competitivitatea dintre companiile aeriene a facut ca pretul biletelor sa scada din ce in ce mai mult si poti obtine cel mai bun deal atunci cand rezervi biletele de avion. Iar pentru distantele mai lungi, daca iti vei rezerva din timp biletele cu siguranta ca vei gasi si ceva preturi care sa nu iti depaseasca bugetul.

3. Convenienta
Daca esti ceva mai aventurier si vrei sa vizitezi si locuri mai indepartate de pe alte continente, atunci clar calatoria cu avionul reprezinta un plus, mai ales ca unele destinatii sunt inaccesibile cu masina. Chiar si cu timpul petrecut in aeroport intre escale tot vei ajunge mult mai rapid cu avionul in diverse colturi ale lumii.

4. Confortul
Desi poate nu te-ai gandit la acest lucru, calatoria cu avionul e mai confortabila uneori decat cea cu masina personala, mai ales pentru sofer. Trebuie sa fii atent in permanenta la trafic si la rute, perioadele de relaxare sunt clar mai scurte, iar opririle nu fac decat sa te impiedice sa ajungi mai repede la destinatie. In schimb, atunci cand calatoresti cu avionul poti alege sa vizionezi un film, te poti odihni, poti lua masa, sau poti chiar sa admiri peisajele aeriene.

 Destinatia perfecta pentru vacanta de Paste

Sarbatoarea Pastelui este una dintre cele mai mari sarbatori ale anului, iar obiceiurile din fiecare zona a tarii dau un farmec aparte acestei sarbatori. Ofertele de Paste sunt variate insa, astazi va propunem sa vizitam minunatul tinut pitoresc al Bucovinei, cunoscut pentru folclor, costume, olarit, oua incondeiate, tapiterii si covoare. Mai jos puteti gasi cele mai interesante 5 atractii turistice pentru vacanta de Paste din 2016.

1. Minunatele manastiri bucovinene
Acestea sunt renumite pentru picturile interioare si exterioare care s-au pastrat inca din timpuri medievale. Cele mai frumoase si mai vizitate manastiri din aceasta regiune sunt Manastirea Sucevita, Manastirea Moldovita, Manastirea Voronet si Manastirea Putna. Cromatica aparte a acestora a devenit celebra,iar aici vorbim in special ”albastrul de Voronet” a carui compozitie nu este cunoscuta nici astazi.

2. Muzeele traditionale din Bucovina
Iti propunem ca in vacanta de Paste din 2016 sa nu ratezi Muzeul Oului din Vama si nici Muzeul Satului Bucovinean din Vatra Dornei. La Muzeul Oului vei putea admira oua din toate colturile lumii, de pe toate continentele, impodobite, incondeiate, lucrate in toate chipurile, oua de toate felurile, de la cele mai mici pana la giganticele oua de strut. La Muzeul Satului Bucovinean vei admira gospodăriile formate din casă şi anexe, biserica şi clopotniţa din Vama datând din 1783 si ateliere specifice cum ar fi: atelierul de olar din casa Marginea si cel de lingurar din casa Vicov. Fiindca esti in apropierea Cetatii de Scaun a Sucevei iti recomandam sa o vizitezi si pe aceasta.

3. Casele pictate din Ciocăneşti
Localitatea Ciocăneşti este o "comună muzeu", pentru că aproape fiecare casă de aici se aseamănă cu ouăle încondeiate specifice zonei şi aşa cum şi mănăstirile sunt frumos pictate la exterior, aşa şi casele sunt ornate cu diferite motive populare tradiţionale romȃneşti. E un loc minunat cu oameni gospodari şi liniştiţi, plin de culoare şi frumusete, într-un cuvȃnt ... încȃntător.

4. Muntii Pietrele Doamnei
Rezervatia este o formatiune geologica spectaculoasa si reprezinta un loc prielnic pentru iubitorii de alpinism si nu numai. Peisajul superb de la poalele Raraului iti va aduce acea stare de relaxare sit e va face sa te simti ca acasa, in inima Bucovinei.

Acum ca ti-ai facut o idee despre locurile pe care le poti vizita, nu mai trebuie decat sa verifici ofertele de Paste din 2016 din Bucovina si sa iti faci o rezervare.


 VACANTE BILETE DE AVION

Acest site este partener al Agentiei de Turism Eurotouring Travel

Soseaua Stefan Cel Mare nr. 25, Bucuresti
0767.807.184 | 021.311.77.10